gangsakringklockor

Behöver man gängsäkring i klockor?

2017-09-22

Det finns olika typer av klockor. De flesta är gjorda för att vara vackra att se på, och inte för att klara en utflykt på månen eller havsbotten. Med gängsäkring så kan man se till att gängor säkras mot läckage och det är förstås något som även får betydelse för ett ur. Men den gängtätning som man använder inom industrin för rörsystem av metall går inte att jämföra med hur man säkrar en klocka mot slitage och vatten.

Visst behöver man gängsäkring!

Man kan säga att man behöver gängsäkring även i klockor och det speciellt då de ska klara lite mer. Men klockans struktur ser inte ut som den man normalt tänker sig då man talar om gängor. Man säkrar uret med viktig mekanik och förslutningar som kan stå emot tryck såväl som vätskor, men kanske inte riktigt på samma sätt som då man tätar gängorna i rör.

Säkringen måste finnas på plats och den ska sörja för att klockan inte kommer att bli förstörd om man diskar med den. Detta förutsatt att vi talar om en modell som annonseras som vattentät. Här är kvalitet ett ledord. Om man köper ett ur som inte kommer från ett känt märke och som har en liten text om water resistant på baksidan så kan man inte räkna med att glaset inte kommer att immas igen då man tar en dusch med det.

Även armbandet måste hålla hög kvalitet

Det blir alltmer populärt att byta armband till klockor. Inte för att man tycker att det ursprungliga armbandet har slitits ut, utan mer för att man vill få förnyelse. Ett klockarmband kan också behöva viss säkring av gängor och skruvar. Man tillverkar det på ett sätt som gör att man i stort sett inte ska behöva byta om man inte vill det. Skruvar säkras så att de inte släpper på grund av användning och gängor är gjorda så att man inte får problem med svaga punkter.

Det här är inte samma sak som gängtätning, men effekten man får av tillverkningsmetoderna är liknande. Klockor som är gjorda av metall är utformade för att klara av påfrestningar som är naturliga. Man ska kunna lita på att insidan av klockan inte kommer att rosta då den är tät mot vatten. Samtidigt så är det inte så att man fäster delar av uret på ett permanent sätt då det absolut kan bli så att man vill byta ut delar för att underhålla och reparera.

Bara en sådan sak som att man måste kunna byta batteri utan att behöva använda kraftiga verktyg gör att man inte kan använda traditionell gängtätning för klockans baksida. Den måste komma loss på ett lätt sätt och ha en utformning som gör att den kommer på plats igen utan att man äventyrar urverkets skydd mot läckage.


Etiketter:
Sidor:

 Tipsa andra




0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se