Bvlgari - italiensk lyxklocka

Bvlgari är en av de få riktiga lyxklockorna ifrån Italien. Bolaget grundades 1884 i Rom och namnet härstammar från dess grundare Sotirios Bulgari, en grekisk-italiensk immigrant. Märket kanske är mest känt för den unika stavningen. Ingen vet faktiskt varför det har blivit så.

Deras huvudbutik öppnades 1905 av Sotirios söner, Constantino och Giorgio. Butiken symboliserade evig status. Man kunde handla allt; klockor, kläder och smycken. Trots att företaget gjorde sig ett namn för sina smycken så har Bvlgari även blivit stora och välkända inom flera andra områden, såsom handväskor, parfymer, accessoarer och hotell.

Bvlgari öppnade sina första internationella butiker i New York City, Paris, Geneve och Monte Carlo på 1970-talet. Under många år hade även Bvlgari ett showroom i exklusiva Hotel Pierre i New York.

Idag har Bvlgari över 150 återförsäljare och butiker. Bvlgari ägs idag av barnbarnen och är ett starkt varumärke som är välkänt och betraktas som ett lyxmärke med fin status. Ska man höra till den italienska eliten ska man självklart bära en äkta Bvlgari i guld!

Bvlgari

 

 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se