Omega - klockor testade i rymden

Omega var den första klocktillverkaren som fick vara officiell tidtagare under Olympiska Spelen, närmare bestämt OS i Los Angeles 1932. Omega är fortfarande en av de starkaste aktörerna när det gäller sport och klockor.

Den 1 mars 1965 blev Omega Speedmaster ”Flight Qualified” av NASA. Detta innebar att den blev godkänd att ha vid alla bemannade rymdexpeditioner. Den genomgick hårda tester och den klarade dem alla. Därmed blev också Omega den absolut första klockan på månen!

1998 blev OMEGA:s X-33 multifunction chronograph testad på ryssarnas rymdlab. Omega fick då en möjlighet att via länk ner till Jorden visa att deras klocka var en godkänd rymdklocka och fungerade även ute på MIR. Denna klocka är nu kvalificerad av NASA och den ryska rymdorganisationen Russian space agency. Numers ingår Omegas klocka i varje astronauts och kosmonauts standardutrustning.

Omega

 


Inlägg

Omega Seamaster klocka

Omega Seamaster - Vill ha..

2015-08-24

Ja, visst är den vacker. Omega Seamaster. Står just nu överst på önskelistan. En önskelista som ler hånfullt mot hushållskassan. Men drömmar måste man ha och en vacker dag kanske sjömästaren blänker på ...

Läs mer »

 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se