IWC - International Watch Co

År 1868 åkte den amerikanska klockmakaren och ingenjören Florentine Ariosto Jones till Schweiz. Planen med resan var att hitta ett schweiziskt företag som kunde göra specifika delar för den amerikanska klockmarknaden. Där hittade han Johann Heinrich Moser som då tillverkade fickklockor till den ryska tsaren. Moser tog Florentine Aristo Jones idéer på allvar och tillsammans öppnade de det första och enda klockmakeriet i Schaffhausen i nordöstra Schweiz - The IWC INTERNATIONAL WATCH CO. Företaget skapade senare 196 arbetsplatser i en 45 meter lång fabrik.

Den 17 februari 1880 så tog Johann Rauschenbach-Vogel över bolaget. Han var chef över den mekaniska tillverkningen i Schaffhausen. Johann avled bara året senare och hans son tog över industrin.

Redan 1885 så revolutionerade IWC med att göra den första digitala klockan. Mitt under brinnande världskrig, 1944, bombades IWC:s fabrik av det amerikanska flygvapnet. Den amerikanska regeringen hävdade dock att det var ett misstag. 2006 gjordes en limited edition av IWC-klockan som fick heta F A Jones. Det var en serie som skulle hylla klockmärkets båda grundare.

IWC

 

 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se