belysning i klockbutik

Bra butiksbelysning för en klockbutik

2022-03-10

Det spelar ingen roll om det är en stor eller liten butik med klockor. Det kommer att krävas bra butiksbelysning som gör att man ser vad som erbjuds och även känner sig trygg i butiken. Det finns flera typer av lampor som bör installeras i en klockbutik för att man ska nå dessa mål.

Butiksbelysning som man trivs med

Till att börja med är det viktigt att se på butiksbelysning för en klockbutik som man kommer att trivas med. Saker som hur varmt eller kallt ljuset är kommer att påverka hur kunder såväl som anställda uppfattar vistelsen i lokalen.

Framförallt handlar det om att ha en ljussättning som gör att man inte måste anstränga sig för att se. Även om det finns ett stort fönster som släpper in ljus så kommer det att behövas butiksbelysning som ser till att alla delar av butiken har gott om ljus.

Många gånger jobbar man med större ljuskällor som finns rakt ovanför rummen som utgör butiken. Det här är den typ av lampor som ger en grundnivå av ljus. Dessa lampor är alltid på. Även om det är mitt på dagen och solen strålar in utifrån.

Om man kommer ihåg att tända huvudlamporna så snart som butiken öppnas så riskerar man inte att hamna i en situation då det blir för mörkt fast personalen har vant sig vid detta. Utöver dessa lampor så är det smart att ha butiksbelysning på platser där det kan behövas mer ljus vid olika tidpunkter.

Ljuset visar att butiken är öppen

Det är bra att komma ihåg att butiksbelysning även är en signal till kunder om att butiken är öppen. När det blir mörkt tidigt på kvällen så kan man undra om det är öppet då det ser mörkt ut i en butik. Belysningen gör att folk känner sig välkomna och inte drar sig för att kliva på för att se närmre på klockorna i butiken.

Spotlights för mer fokus på lockvaror

En annan viktig form av belysning i butik är spotlights. Med dessa går det att visa upp särskilda kollektioner av klockor på ett effektivt sätt. Man kan ha produktskåp med inbyggda spotlights eller så jobbar man med rörliga spotlights på skenor i taket.

Att ha rörliga spotlights som man kan flytta på är smart. Då blir det enklare att till exempel skapa produktöar och ändra om så att det händer något nytt i klockbutiken. Med ljus visar man var kunder ska titta så det här är viktigt för att styra uppmärksamhet mot kampanjer.

Belysning som går att justera

Det är mycket bra med belysning som går att justera. Inte bara spotlights som man kan flytta på. Det kan också vara fint med dimmereffekt. Den kanske kommer väl till användning till exempel i ett skyltfönster där man vill jobba med butiksbelysning av olika styrka. Här kan det ju också vara intressant att ha lampor där det går att justera saker som färg för att skapa ytterligare känsla och effekt i skyltfönstret.


Etiketter:
Sidor:

 Tipsa andra
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se