Giovanni Panerai

Giovanni Panerai var grundaren till den lilla urmakarfirman på Ponte Alle Grazie i Florens. Han lyckades att skapa goda relationer med dåtidens mest etablerade urtillverkare. Barnbarnet Guido Panerai tog över stafettpinnen vid 1800-talets slut och expanderade urmakarfirman. Han började tillverka högprecisonsur till den italienska marinkåren.

Panerai

 

Flyttade till Florens

I början på 1900-talet flyttade Panerais butik till Piazza San Giovani i Florens där finns butiken än idag. Namnet Orologeria Svizzera är fortfarande kvar på skyltarna och än i dag handlar det om italienskt hantverk med schweizisk precision.

Luminous

År 1910 inledde man de första experimenten med materialet Luminous. Detta är en blandning av zink, sulfit och radiumbromid. Senare gav man materialet namnet radiomir.

Inte bara klockor

Men Panerai tillverkade inte bara klockor. De gjorde även högprecisionsinstrument till italienska marinen. Panerai gjorde bland annat någon form av mörkerkikare samt mekaniska kalkylatorer för att avfyra torpeder från höghastighetsbåtar.

Radiomir och Luminor

Guido Panerais barn Giuseppe och Maria fortsatte att utveckla sin fars affärsidé. Maria skötte klockaffären och Giuseppe utvecklade bland annat undervatteninstrument och vristverktyg till italienska marinen. Det är tack vare han som de kända klockorna Radiomir och Luminor finns.

 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se