klocka i gul ask

Börja sälja snabbt till klockbutiker med lagerbolag

2022-11-26

För dig som är redo att dra igång en verksamhet för att sälja produkter eller tjänster till klockbutiker kan det kännas segt att vänta på en bolagsregistrering med Bolagsverket. Det handlar för det mesta inte om mer än en månad till bolaget är redo för bruk. Men tre veckor är ju en hel del om du har kunder men inte kan sälja till dem. Här kan ett lagerbolag vara en utmärkt lösning för lagerbolaget ger dig möjligheten att komma igång på en gång.

Vad är ett lagerbolag?

Ett lagerbolag är ett ab som redan är registrerat hos Bolagsverket. Det har inget vanligt företagsnamn utan ett nummer. Lagerbolaget har aldrig använts tidigare och du måste komplettera med uppgifter om namn och inriktning. Men du behöver inte vänta på att dessa uppgifter ska registreras för att komma igång.

Du kan använda lagerbolaget som det är för att ställa ut räkningar och börja sälja till klockbutiker. Därmed är detta en lösning som passar mycket bra då du redan står redo med kunder och vill sälja.

Hjälp med att välja rätt namn

Något som kan vara lite klurigt när du köper ett lagerbolag är att veta om det namn du tänkt dig kommer att godtas av Bolagsverket. Det finns ju regler för vilka namn som du kan ta. Om du har ett namn som är för snarlikt eller kanske samma som ett annat företags namn så kommer det inte att gå igenom.

Bolag som säljer lagerbolag kan ofta hjälpa dig med denna bit. Dels så kan de ge dig möjligheten att ha flera alternativ som val av namn för ditt bolag och dels kan de ha en tjänst som gör det möjligt att kolla i förväg vad som godkänns.

Du köper lagerbolaget online med formulär

En anledning till att det inte behöver ta mer än en dag eller två att köpa lagerbolag är att du kan köpa det online via formulär. Det blir hur enkelt som helst att fylla i all information. Bolaget som säljer lagerbolaget har formulär med alla frågor som ska besvaras för att ditt bolag ska bli färdigt.

Detta är en stor hjälp för dig som tycker att en vanlig registrering av bolag via Bolagsverket känns för krånglig. Du spar tid och behöver inte sätta dig in i alla regler som gäller. Att köpa lagerbolaget online är smidigt men det kostar en slant.

Är kostnaden för lagerbolag skälig?

Detta är en fråga som du ska ha svar på innan du köper ditt lagerbolag. Det är inte gratis men givetvis en kostnad du får göra avdrag på skatt för. Det du måste beakta är hur mycket sälj du kan missa om du registrerar själv.

Om du har klockbutiker som just nu vill köpa från dig så är det ju bättre att du tar kostnaden för lagerbolaget och börjar sälja på en gång hellre än att missa en möjlig kund för att du väntar en månad med att komma igång på riktigt.


Etiketter:
Sidor:

 Tipsa andra
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se