Online butik klockor

Klockbutiker som inte säljer online riskerar snabbavveckling

2020-08-10

Det är mycket svårt att klara sig enbart med en fysisk butik. Visst finns det fortfarande verksamheter som fungerar på detta vis. En klockbutik som inte är en del av en större kedja kanske fortsätter att sälja enbart i den fysiska butiken. Men det här kan vara en risk för att det till sist blir snabbavveckling, det vill säga likvidation.

Snabbavveckling är samma sak som likvidation

En snabbavveckling är en avvecklingsform som går snabbt. Det ser vi ju på namnet! Det hela går ut på att ett bolag som är i vilande form säljs till ett annat bolag som sedan kommer att avveckla. Avveckling är en form av likvidation men inte samma sak som konkurs.

De som väljer att avveckla med snabbavveckling får för det mesta pengar över. Även om bolaget som kommer att sköta likvidationen tar ut en avgift är den inte större än att det går att se en mening med detta förfarande. Pengarna kommer ju ut mycket snabbare än om du måste sköta hela processen själv och det är också värt något.

En klockbutik måste finnas online

Folk behöver klockor och det här är också en mycket vanlig present. Det är intressant att se hur många uteslutande väljer att köpa klocka på nätet. Då du redan vet vilket märke och vilken stil du vill ha behöver du inte gå till en butik.

Det är inte ovanligt att de som bor inom gångavstånd till en klockbutik ändå väljer att köpa varorna online. När du kan få din klocka levererad på en dag behöver du ju inte stå och köa i butiken för att få hjälp med att köpa den. Du behöver heller inte vänta på att den ska öppna för webbutiker stänger aldrig.

Även en mindre klockbutik bör ha en webbutik

För en mindre klockbutik kan det verka lite märkligt att ha en webbutik. I varje fall för den som inte riktigt förstår köpkraften på nätet. För butiker som säljer unik design kan det ju finnas köpare över hela världen. Med butiken på nätet går det att komma ut till fler.

Vi förväntar oss ett online-alternativ

En god anledning till att det kan bli tal om snabbavveckling om ingen nätbutik öppnas är att folk förväntar sig att den ska finnas. Det handlar ju inte bara om att du som konsument vill kunna köpa din klocka online. Du vill få information om den samma via din telefon och dator.

Det är med andra ord ett måste för varje klockbutik att ha en hemsida och helst en butik online. I det långa loppet kommer kanske den största delen av försäljningen ske via hemsidan och det är också viktigt att förstå. Webbutiken måste fungera på ett riktigt bra sätt för att inte förstöra butikens rykte.


Etiketter:  klockbutik
Sidor:

 Tipsa andra
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se