undvik likvidation med bra affärsplan

Undvik likvidation med en bra affärsplan

2019-06-18

Bli inte en del av statistiken, undvik att gå i konkurs eller att likvidera en verksamhet som inte fungerar. Om du vill sälja klockor eller på annat sätt jobba med urverk så är det inte en omöjlighet. Din idé kan bära frukt, men för att undvika likvidation innan du ens har kommit igång så måste du ha en vattentät affärsplan att jobba med.

Likvidation när det inte fungerar

Det är förstås bra att det går att avveckla bolag innan det har gått så långt att det blir konkurs. Men tanken om likvidation borde inte vara en del av din plan för att lyckas. Annat än att du givetvis ska vara medveten om att en usel affärsplan kan leda just till detta.

Likvidationen kan vara räddningen då du står med många klockor på lagret och då du inser att de inte kommer att säljas så som tänkt. Då kan du dra dig ur och rädda ditt rykte. Med en snabbavveckling så går du vidare och gör något annat.

Men det är alltså detta som vi i första hand ska undvika med en bra affärsplan som är gjord för att ta dig igenom de svackor som kommer i starten.

En professionell affärsplan

Din tanke om klockbutiken online är inte samma sak som en affärsplan. Även om du har kommit på något mycket smart, kanske något helt nytt, så är det inte säkert att det kommer att fungera. Det gäller att du har en plan som du kan följa steg för steg.

Det finns mallar online för dig som aldrig har skrivit en affärsplan. Det här kan du börja med. Men saken är den att det krävs lite erfarenhet för att förstå just hur affärsplanen ska se ut. Med tanke på detta så kanske du bör finna en ekonomisk rådgivare som kan lotsa dig framåt i planeringen.

Råd från en person som kan klockor

Nu kanske du tänker att du vill få tips och råd från en person som också kan kronometer-urverk. Men det är inte nödvändigt. Du kan dina produkter och kommer att lära dig mer. Men du kan antagligen mycket mindre om hur du ska lyckas med att sälja dina produkter och tjänster.

Det är otroligt viktigt att förstå det ekonomiska för att få en plan som är sannolik. Den kommer inte bara hjälpa dig att jobba på rätt sätt. Med en god affärsplan för din klockverksamhet så kan det ju också bli lättare att hitta samarbetspartners om du vill ha det.

Ge planen tid

Hoppa inte in i verksamheten på nolltid. Du bör tänka igenom konceptet några varv innan du ens skriver klart affärsplan. Din magkänsla kan stämma men hör dig ändå för med folk som du litar på. Att skynda sig in i en verksamhet för snabbt kan till sist leda till likvidation. I värsta fall inte en frivillig likvidation utan konkurs med allt som följer på det.


Etiketter:
Sidor:

 Tipsa andra
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se