klockor

lager med klockor

Snabblikvidation med många klockor på lagret

 2018-03-05

Klockorna på lagret är i riktigt gott skick och det finns potentiella kunder men då företaget ska läggas ner så får man inse att de måste säljas av på ett eller annat sätt. En snabblikvidation är bra på så vis att den är snabb att genomföra samtidigt som allting görs på rätt sätt. Men inför denna snabba likvidation så måste man ta hand om klockorna som fortsatt finns kvar. De ska säljas och då gäller det att veta hur och var.

Locman Italy

Locman Italy och Quicksilver

 2015-08-24

På min senaste resa till det underbara landet Italien hittade jag en Locman. Klockorna från Locman hade nog sin storhetstid på 80-talet, med sin lite speciella stil. Men de finns fortfarande och jag hittade en som jag tyckte om. På vägen ner till Italien ködre vi genom Schweiz, men att köpa klockor och chronometers i Schweiz urholkar resekassan rätt snabbt. Hittade även en snygg Quicksilver i Torbele. Inte för att det var ett fantastiskt urverk, men den var en snygg boet :-)

Chronometer.se

Välkommen till en hemsida om exklusiva klockor, vackra damur och eleganta herrklockor.

Definition chronometer: Vet du vad skillnaden är mellan en klocka och en chronometer? Jo, en chronometer är en tidtagare bra nog för att användas som en portabel tidsstandard, oftast i användning för att fastställa longitud. I klockvärlden används termen chronometer ofta när det gäller ur som blivit testade och håller ett visst mått av precision. I Schweiz får enbart de ur som blivit testade och certifierade av COSC använda ordet chronometer. COSC står för Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres och är en ideell organisation.

Alain Silberstein

Som alla kreativa konstnärer så drömde Alain Silberstein om att göra något unikt. Han ville att folk skulle komma ihåg vilket som var hans verk. Så det började med att han började måla klockor, enbart för att han tyckte det var kul. Alain Silberstein hade också en stor passion för klockor och urmakarkonstens hantverk.

Han föddes i Paris och började sin karriär med att designa möbler och inredningar. I början av 1980-talet blev han ”klockarkitekt”. Några år senare öppnade han sin egen urtillverkning och ett år senare hade han en verksamhet med 20 assistenter och 6 urmakare. Nu var tillverkningen igång på allvar.

Alain Silbersteins namn stämplas årligen på närmare 3000 olika klockor i olika limitedserier. Dessa klockor är extremt exklusiva och kända världen över. Vissa exemplar har en prislapp på runt två miljoner kronor.

 Kontaktinfo

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.chronometer.se